Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Κάτι τρέχει στα Βασιλικά...



... κι εμείς σπεύσαμε να το επισκεφτούμε.
Μια ομάδα γυναικών στα όμορφα Βασιλικά της Ευβοίας δημιούργησαν μια πρωτοβουλία με στόχο την ανάπτυξη και προβολή του τόπου τους με άξονα την οικολογική ευαισθησία και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Ανάμεσα στα άλλα οι γυναίκες με μεράκι δημιουργούν κεριά, σαπούνια και φυτικά σκευάσματα, γλυκά του κουταλιού και λικέρ, πίνακες ζωγραφικής (με δυνατότητα μαθημάτων), βόλτες με άλογα και μαθήματα ιππασίας,μαθήματα γερμανικών κ.λ.π.
Μέλη και φίλοι της Πρωτοβουλίας για Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας στον Τουρισμό, επισκεφτήκαμε τον εκθεσιακό τους χώρο στα Βασιλικά, η φίλη μας Έλενα μας ξενάγησε στο εργαστήριο σαπουνιών και καταλήξαμε για κουβέντα στο οικολογικά πρότυπο και εξαιρετικά φιλόξενο σπίτι της με αφεψηματα, τοπικο τσίπουρο, κρασί και πλούσιους μεζέδες.
Εκεί γνωριστήκαμε περισσότερο (οι ομάδες μας συνεργάζονται ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι) και συντονίσαμε τις ενέργειές μας για την επικείμενη σημαντική διημερίδα μας όπου η ομάδα "Κάτι Τρέχει" θα προβάλει τα προϊόντα της και θα προσφέρει αφεψήματα από τοπικα βότανα στους καλεσμένους

1 σχόλιο: