Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Συμμετοχή στο πρόγραμμα "Καθαρίστε τη Μεσόγειο"





Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008 Ημέρα Περιβάλλοντος

Αντιπροσωπία από μαθητές και δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Ροβιών και του Συλλόγου Γονέων, το Νηπιαγωγείο και η δασκάλα τους, η Πρωτοβουλία για δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροβιών με ξενοδόχους και πολίτες και εκπρόσωπος του Δήμου Ελυμνίων μαζευτήκαμε να κάνουμε ένα δώρο στο περιβάλλον.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» της οργάνωσης Μεσόγειος SOS αναλάβαμε να μαζέψουμε ότι σκουπιδάκι υπήρχε στην παραλία αλλά και τον παραλιακό δρόμο.

Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες, πήραμε οδηγίες, σακούλες, γάντια. Φορέσαμε τα καπέλα μας και ξεκινήσαμε.

Μετά από 2 ώρες περίπου συναντηθήκαμε στο σημείο εκκίνησης και κουβεντιάσαμε βγάζοντας μερικά συμπεράσματα.

Είχαμε καταγράψει τι είδους σκουπίδια μαζέψαμε, συγκρίναμε με την περσινή χρονιά, μιλήσαμε για το πόσο επικίνδυνα για τη ζωή των ψαριών και των άλλων θαλασσινών είναι τα σκουπίδια αλλά και για τα πουλιά και τον άνθρωπο.

Δώσαμε ραντεβού του χρόνου να επαναλάβουμε τη συμβολική αυτή μας κίνηση, αλλά ο καθένας ξεχωριστά δήλωσε ότι προσπαθήσει να μειώσει, ξαναχρησιμοποιήσει, ανακυκλώσει.
Υποσχεθήκαμε να είμαστε πιο προσεκτικοί ώστε να μειωθεί ο όγκος των αντικειμένων που καταλήγουν στα σκουπίδια. Έτσι την Κυριακή 8 Ιουνίου 2008 στο Δημοτικό Σχολείο Ροβιών θα έρθει ο Μιχάλης Θεοδώρου και η Παναγιωτίδου Καλή να μας μιλήσουν για κομποστοποίση και τρόπους βιώσιμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου