Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Εισήγηση σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων - Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης και μετά απο πρόσκληση της πρωτοβουλίας μας, η κα Σπυριδούλα Καλαβρή, προισταμένη του Αγορανομικού και Τεχνικού Ελέγχου στην διεύθυνση Εμπορίου της Ν.Α.Ευβοιας, μας ενημέρωσε για την αναγκαιότητα και τις δυνατότητες επιμόρφωσης στο θέμα της ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Κρίθηκε δυνατή η διεξαγωγή στις Ροβιές σεμιναρίου με το σχετικό θέμα, διάρκειας 20 ωρών και σε συνεργασία με Κ.Ε.Κ. το οποίο θα περιλαμβάνει κυρίως πρακτικές εφαρμογές γύρω από την διαχείριση των τροφίμων (Απαραίτητες ελάχιστες συμμετοχές 15 άτομα,Μέγιστες δυνατές 25 άτομα)
Ακολούθησε μια γνωριμία με τις βασικές αρχές ως προς την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Η κα Καλαβρή μας γνωστοποίησε τα βασικά αντικείμενα εκπαίδευσης καθώς και την διαδικασία εξέτασης προκειμένου να πάρουν οι συμμετέχοντες το πιστοποιητικό τους. Σημειώνεται οτι το εν λόγω πιστοποιητικό θεωρείται υποχρεωτικό από τον ΕΦΕΤ και η διάρκεια ισχύος του είναι τρία χρόνια.
Το σύνολο των παρισταμένων εξέφρασε την επιθυμία συμμετοχής και ιδανικότερη περίοδος θεωρήθηκε η περίοδος μετά το Πάσχα.
Συμμετέχοντες:
Αγγελοπούλου Τασία,
Αλεξανδρίδη Βαγγελιώ,
Βαλλή Μαρίνα και Στέφανος,
Βασιλείου Ανδρέας,
Γεραλή Λίτσα,
Ζουζουλή Κική,
Ζουζουλή Χριστίνα,
Καραμουτζά Μαρία,
Κουρκουλιώτης Στάθης,
Νικήτογλου Ρένα και Κατερίνα,
Πετράκος Γιώργος,
Πίγγος Δημήτρης,
Σίλλελη Σούλα,
Σουρή Βούλα και Δέσποινα.
Στο περιθώριο της ομιλίας συζητήθηκε η επικείμενη διημερίδα (8-9/4)της πρωτοβουλίας μας και εκφράστηκε η επιθυμία υποστήριξης της από όλους τους συμμετέχοντες, γεγονός που μας χαροποιει ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου