Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Ξενάγηση Γερμανών δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρωνΟ ΣΕΤΕ με το περιφερειακό γραφείο του στη Λαμία, οργάνωσε επίσκεψη Γερμανών δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό. 

Με τις πληροφορίες που μας έδωσαν και όσες βρήκαμε στο internet για τα ενδιαφέροντά τους, φτιάξαμε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα για να προβάλουμε την περιοχή μας. Η ιδέα μας ήταν να ζήσουν κάποιες εμπειρίες για να θυμούνται την επίσκεψή τους. Σχεδιάσαμε, σε σχέση πάντα με τον χρόνο που μας αναλογούσε, μια βόλτα με τα πόδια στον ελαιώνα, μαγειρική, φαγητό με τοπικές συνταγές, και ιστορίες. 

Όπως πάντα ετοιμάσαμε και ένα δώρο και πληροφορίες μεταφρασμένες στα Γερμανικά, τυπωμένες για να τις πάρουν μαζί τους.


Μέχρι να φτάσουν στη Λίμνη από τη Χαλκίδα η βροχή που είχε αρχίσει έγινε καταιγίδα και προχωρήσαμε στο plan B.


Μπύρες, ούζο και ρετσίνα...στην Αύρα στη Λίμνη. Έβγαλαν φωτογραφίες, μιλήσαμε για την ιστορία της Λίμνης, τον τουρισμό της, την οικονομική κατάσταση της χώρας και άλλα πολλά αλλά η βροχή δεν σταματούσε.

 Η βόλτα στη Λίμνη έγινε με το αυτοκίνητο. Με το αυτοκίνητο πήγαμε να τους δείξω την παραλία «Ηράκλης» και με την ευκαιρία να μιλήσουμε για τον Ηρακλή και τους άθλους του.


Είχα ετοιμάσει και 6 «άθλους» που θα έπρεπε να ολοκληρώσουν πριν αναχωρήσουν για Αιδηψό.


Το πουλμανάκι τους κόλλησε στις λάσπες στην παραλία. Όλοι έβαλαν ένα χεράκι για να ξεκολλήσει. Εγώ έβαλα χέρια, πόδια, μαλλιά....και –μετά το εστιατόριο- εδώ έζησαν τη δεύτερη εμπειρία τους.


Στον «ελαιώνα» φτιάξαμε όλοι μαζί ελιοπιτάκια και επιτέλους σταμάτησε η βροχή. Περπατήσαμε λίγο στον ελαιώνα μιλώντας για την παραγωγή της ελιάς, τη συλλογή, τους μύθους.


Η Ρένα Νικήτογλου φρόντισε το φαγητό τους: ντολμαδάκια, τυροκαυτερή, σαλάτα, μουσακάς, γλυκό. Όλα νόστιμα και ελληνικά. Μιλήσαμε για συνταγές για τοπικά προϊόντα, για κρασιά.


Περπατήσαμε μέχρι τη θάλασσα όπου η κατεβασιά από το ποτάμι είχε αλλάξει το χρώμα της από μπλέ σε καφέ. Δεν σταματά να με εκπλήσσει η διαφορετική ματιά που έχουμε με τους τουρίστες. Αυτή η λάσπη στην θάλασσα τους ενθουσίασε.Πριν φύγουν σταματήσαμε στην υπερήλικη ελιά.

Έδωσα όσες πληροφορίες μπορούσα. Ελπίζω να έχουμε θετικά σχόλια και άρθρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου