Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να εργαστείΗ καλοκαιρινή τουριστική περίοδος άρχισε με μια φόρα που είχε από κάποια προηγούμενα χρόνια και τελείωσε στα γρήγορα γιατί δεν είχε γίνει κανένας προγραμματισμός, καμία διαφήμιση, καμία οργάνωση.

Η δημοτική αρχή πέρσι δεν είχε προλάβει και εφέτος είχε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί.

Έγινε μια συνάντηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής  τον Μάιο 2015 όπου όμως δεν συζητήθηκαν τα άμεσα προβλήματα (όπως για παράδειγμα σκουπίδια, ενημερωτικές πινακίδες, πληροφοριακά φυλλάδια).

Η Επιτροπή δεν συνεδρίασε ξανά και ας πέρασαν 5 μήνες, και ας είναι υποχρεωτική μία συνεδρίαση ανά μήνα. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί.

Κινδυνεύουμε να είμαστε απροετοίμαστοι και το 2016 αφoύ ήδη έχουν αρχίσει οι διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις. Οι όμοροι Δήμοι προχωρούν δυναμικά με χρηματοδοτήσεις, προγράμματα, ολοκληρωμένα σχέδια.

Οι επαγγελματίες (όχι μόνον του τουρισμού) χάνουν έσοδα, και βλέπουν τις επενδύσεις τους να χάνουν την αξία τους καθημερινά.

Ο Σύλλογος Τουριστικών καταλυμάτων Βόρεια Εύβοιας έχει καταθέσει προτάσεις που δεν έχουν συζητηθεί και έχει επανειλημμένα ζητήσει την συνεδρίαση της επιτροπής τουριστικής προβολής.

Οι δημότες ψηφίσαμε τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους δώσαμε μια καρέκλα για να εργαστούν για εμάς και την περιοχή μας όχι για να κάθονται και να τη ζεσταίνουν.

Το προεκλογικό σύνθημα ήταν « για ένα Δήμο δίπλα στον πολίτη». Μας είχατε υποσχεθεί ότι  « είναι καθήκον σας η στήριξη υγιών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και συλλογικών δράσεων» (από το προεκλογικό έντυπο της παράταξης Ενωτική Δημοτική Κίνηση). Στο ίδιο έντυπο αναφέρατε «...Μαζί ενωμένοι μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα....» Δεν θέλουμε απλά να σας τα θυμίσουμε.  
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Προτάσεις για εξοικονόμηση πόρων.
Προτάσεις για πως θα επενδυθούν.
Να τεθούν τα προβλήματα και να συζητηθούν λύσεις.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει χρόνος για τις προσωπικές σας διαμάχες.
 Θέλουμε αποφάσεις.
Ποιά είναι η ταυτότητα της περιοχής μας, πώς βλέπουμε εμείς τον τόπο μας, πώς θέλουμε να μας δουν οι επισκέπτες;
Ο Σύλλογός μας, μετά από μελέτη, κατέληξε σε τρία στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα της περιοχής και σε αυτά στηρίζει την προβολή. Αυτά, κατ ελάχιστον, προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε. Τρία στοιχεία που ανέξοδα μπορούμε να προβάλλουμε και να χρησιμοποιήσουμε ώστε να διαφοροποιηθούμε από άλλες περιοχές.

 To τρίπτυχο καθαρή Φύση (ιαματικά νερά, μονοπάτια, παραλίες, φρέσκα προϊόντα στις ταβέρνες κλπ) η αίσθηση του νιώσεις σαν παιδί αν δεν είσαι (να χαίρεσαι με μικρά-απλά αλλά βασικά πράγματα), και τρίτο η ζεστή, ανθρώπινη φιλοξενία μας .Οι περισσότερες επιχειρήσεις-ταβέρνες, καταλύματα, εμπορικό είναι οικογενειακές. Εύκολα βγαίνουμε από τα δρόμο μας για να εξυπηρετήσουμε κάτι ιδιαίτερο.

Δεν φτάνει όμως μόνο η καλή διάθεση μεμονωμένων. Χρειάζεται προγραμματισμός, συνεργασία και συνέπεια.
Ο Σύλλογός μας τελικά θα συνεργαστεί με το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού για τη συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό.1 σχόλιο:

  1. Είμαι ένα άτομο που παρέχει δάνεια σε διεθνείς. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για να κάνουν τα δάνεια μεταξύ ιδιωτών σε σύντομο και μακροπρόθεσμα να όλοι οι σοβαροί άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη. Αν είστε στην ανάγκη Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω e-mail: peggylopez56@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή