Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Πρωτοβουλίες επαγγελματιών του τουρισμού



Παρακολουθούμε από κοντά  (και συμμετέχουμε όποτε είναι εφικτό) τις εκδηλώσεις και τις προσπάθειες που κάνουν οι συνάδελφοι ξενοδόχοι του Βόλου και Πηλίου για την ανάπτυξη του αεροδρομίου του Βόλου.



Στις 9 Μαϊου 2015 διοργανώθηκε  η «Στρογγυλή Τράπεζα» στο ξενοδοχείο Valis Resort με παρουσίαση πρακτικών που εφαρμόζει το περιφερειακό αεροδρόμιο της Γένοβας και την παρουσίαση της κυρίας Παπαδοπούλου – Διεύθυνση Επικοινωνίας και Marketing του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Η κυρία Καμμένου περιέγραψε την κατάσταση του αεροδρομίου της Ν.Ανχιάλου (VOL) και ο κύριο Δρακόπουλος το θέμα: Περιφερειακή Ανάπτυξη+Τουρισμός-είμαστε έτοιμοι για απογείωση;

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας, κύριος Χέλμης σχολίασε «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από παράγοντες της περιοχής Μαγνησίας για την ανάπτυξη του αεροδρομίου ώστε να καταστεί το 2ο αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας και εμείς θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια τους, αφού η λειτουργία του, είναι επωφελής για την Β. Εύβοια

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας μαζεύει στοιχεία ώστε να γίνει έρευνα αγοράς.

Θα πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε και οικονομικά ώστε να καλύψουμε την ανάγκη απόκτησης ενός manager που θα προσπαθήσει να  «προσγειώσει» αεροπορικές εταιρίες και τουρίστες.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εγκαινίασε το περιφερειακό γραφείο της Λαμίας με μια ημερίδα στις 14 Μαίου 2015.


Ο Περιφερειάρχης κύριος Μπακογιάννης ανακοίνωσε την συνεργασία της Περιφέρειας και του Marketing Greece -τμήμα του ΣΕΤΕ- για την εκπόνηση μελέτης για την ανάπτυξη του Τουρισμου, που θα περιλαμβάνει δημιουργία λογοτύπου, τουριστικού site, παραγωγή υλικού προβολής, εκπαίδευση των εμπλεκόμενων στον τουρισμό. Έγινε μια παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας του ΣΕΤΕ, του Ινστιτουτου ΙΝΣΕΤΕ και του εκπαιδευτικού τομέα του ΣΕΤΕ.

Από τους φορείς, συλλόγους, επαγγελματίες ζητήθηκε να βοηθήσουμε να γίνει συλλογή στοιχείων, να καταθέσουμε ιδέες ώστε η μελέτη να στηριχθεί σε πραγματικά στοιχεία και να είναι εφαρμόσιμη και αποδεχτή.

 Απόσπασμα της εκδήλωσης μπορείτε να παρακουλουθήσετε εδώ

Οι δύο εκδηλώσεις είχαν ένα κοινό. Αναγνωρίζοντας την αποτυχία  μέχρι τώρα της πολιτείας να χαράξει μια  κοινή τουριστική πολική σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και Νήσου Εύβοιας και τοπικών Δήμων, οι επαγγελματίες ανέλαβαν πρωτοβουλία. Τώρα θα πρέπει να συνεργαστούμε και να δείξουμε πόσο μας ενδιαφέρει το επάγγελμα που ασκούμε, πόσο έτοιμοι είμαστε να προσφέρουμε χρόνο και σκέψη. Τώρα πρέπει να δράσουμε και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνο μια "γκρίνια".

Στα μέλη του συλλόγου έχει αποσταλεί ένα ερωτηματολόγιο. Οι απαντήσεις θα είναι πολύ χρήσιμες.

Αν κάποιος ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος θέλει να συμμετέχει στην συλλογή στοιχείων για την εκπόνηση μελέτης μπορεί  να επικοινωνήσει μαζί μας στο protovoulia.rovies@gmail.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου