Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Ρουμάνων δημοσιογράφων

Στο όνομα της καλή συνεργασίας με την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας και πάντα πρόθυμοι, δεχτήκαμε να φιλοξενήσουμε και να ξεναγήσουμε στην Λίμνη και τις Ροβιές ένα συνεργείο από το εθνικό τηλεοπτικό κανάλι της Ρουμανίας TVR.

Έχοντας αποφασίσει ότι τα χαρακτηριστικά της περιοχής μας είναι ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας και η "οικογενειακή" φιλοξενία οργανώσαμε ένα 5 ώρο πρόγραμμα που καταθέσαμε στην Ένωση και τον ΕΟΤ.

Υπολογίσαμε τους χρόνους ώστε να μπορούν να στήσουν και να ξεστήσουν τις μηχανές, να υπάρχει χρόνος για φαγητό και οι αποστάσεις να καλυφθούν αργά-αργά ώστε να απολαύσουν την άνοιξη στην περιοχή μας.

Αναζητήσαμε άτομα, κατοίκους της περιοχής μας που μιλούν Ρουμανικά για να μας βοηθήσουν και να κάνουν την φιλοξενία πιο ζεστή.

Μεταφράσαμε και κείμενα από το site μας www.enjoyevia.com στα Ρουμανικά και φτιάξαμε ένα φυλλαδιάκι ώστε να πάρουν κάτι μαζί τους. 

Το πρόγραμμα προέβλεπε επίσκεψη στην Λίμνη, στην παραλία των Ροβιών, στον Ενετικό Πύργο, τις υπερήλικες ελιές και τον καταρράκτη στη Δριμώνα όπου θα προσφέραμε πικ-νικ με ελληνικό καφέ και παραδοσιακά γλυκά.

Το γεύμα σκεφτήκαμε να είναι σε εξωτερικό χώρο μέσα στις Ροβιές. Ο περιποιημένος κήπος του ξενοδοχείου Αλεξανδρίδης κρίθηκε ο πιο κατάλληλος. Έξι συνάδελφοι μαγειρέψαμε τοπικά εδέσματα με συνταγές που αποκάλυπταν την ιστορία της περιοχής. Σουτζουκάκια και ντολμάδες από τις μικρασιατικές επιρροές. Πίτες αρβανίτικες και φάβα και ελιοπιτάκια και  και και
Κεράσαμε τσίπουρο και ελιές Ροβιών.

Θέλαμε να τονίσουμε τη διαφορά μας με το μαζικό τουρισμό. Θέλαμε να δείξουμε ότι οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις συντονίζονται με τους ανθρώπινους ρυθμούς και ανάγκες.

Οι δημοσιογράφοι όμως έφτασαν κουρασμένοι και έδειξαν ελάχιστη όρεξη να μάθουν για τις τοπικές ιστορίες μας. Στα αξιοθέατα δεν κατέβηκαν από το αυτοκίνητο παρά μόνο ένας να τραβήξει υποχρεωτικά κάποια πλάνα και τα γλυκά που θα προσφέραμε στον καταρράκτη το πήραμε πίσω και τα μοιραστήκαμε εμείς.Απογοητευτήκαμε και φτάσαμε να πιστεύουμε ότι αν είχαν πληρώσει για το ταξίδι τους θα εκτιμούσαν την προπάθειά μας να τους πληροφορήσουμε και να τους ευχαριστήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου