Σάββατο 9 Μαΐου 2015

1η συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής

Δυστυχώς πολλοί λίγοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για την πρώτη συνεδρίαση της τουριστική επιτροπής. Από τους 7 επαγγελματίες ήμασταν 2 ενώ από τους 6 Δημοτικούς συμβούλους μόνον ένας απουσίαζε.

Μετά την εκλογή του Στράτου Παληού ως αντιπροέδρου (πρόεδρος είναι η Ελένη Γεωργάκαινα με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου) η συζήτηση πέρασε στο επόμενο θέμα που ήταν η συλλογή στοιχείων για την καταγραφή  των τουριστικών πόρων του Δήμου. Υπήρξαν προτάσεις για τις πηγές πληροφοριών, μοιράστηκε από την πρόεδρο ένα έντυπο που θα προσπαθήσει κάθε μέλος της επιτροπής, παρόλες τις αντιρρήσεις μας, να συμπληρώσει με στοιχεία από την περιοχή του και σε ένα μήνα θα επανέλθει το θέμα. Σκοπός της προέδρου είναι να συντάξει ένα βιβλιαράκι με πληροφορίες που θα δοθεί στους επαγγελματίες του Δήμου για να είναι ενήμεροι. Οι ίδιες πληροφορίες θα χρησιμεύσουν και για τη ιστοσελίδα του Δήμου.

Η παρουσίαση της τουριστικής σελίδας του Δήμου ήταν το επόμενο θέμα. Έγιναν κάποια σχόλια, εκφράστηκαν κάποιες απορίες αλλά το θέμα θα επανέλθει.


Η πρόεδρος πρότεινε όλα τα μαγαζιά να πωλούν τοπικά προϊόντα και η επιτροπή αυτή του Δήμου να τα προωθήσει. Εγώ είχα πολλές αντιρρήσεις. Πως μπορείς να επεμβαίνεις στην δουλειά του άλλου, τι δηλ θα πουλάει στο μαγαζί του. Προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιους τρόπους προώθησής και θα επανέλθουμε με προτάσεις και με στοιχεία από τοπικά, νόμιμα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα.
Μια ιδέα ήταν να γίνει μια έκθεση, να γίνουν κάποιες προτρεπτικές επιστολές από το Δήμο κλπ.

Το τελευταίο θέμα ήταν η πρόταση της προέδρου να καλέσει για συνάντηση όλους τους επαγγελματίες. Εκεί είχαμε όλοι αντιρρήσεις. Ποιό θα είναι το θέμα, τι θα περιμένουμε σαν αποτέλεσμα, γιατί να γίνει. Για να γνωριστούμε ήταν η απάντηση. Συμφωνήσαμε να φέρουμε σε επόμενη συνάντηση θέματα που νομίζουμε ότι θα μπορούσαν να κινήσουν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών.

Ο σύλλογός μας είχε ζητήσει ένα δεκάλεπτο για να παρουσιάσει την περίληψη από την μελέτη τουριστικού marketing του Πανεπιστημίου Αιγαίου πράγμα που έγινε μετά όμως τη λήξη της συνεδρίασης άρα δεν γράφτηκε σε πρακτικά.

Η άποψή μου είναι  ότι ξεκινήσαμε από το τέλος και ίσως κάποτε πάμε και στην αρχή.

Η τουριστική προβολή για να χαραχθεί θέλει να γνωρίζουμε το προϊόν (πολύ σωστά να μαζέψουμε τα στοιχεία αλλά να τα αναλύσουμε κιόλας), να βελτιώσουμε το προϊόν (και με τις συναντήσεις των επαγγελματιών αν είναι απαραίτητο αλλά με συγκεκριμένα θέματα) και μετά να επιλέξουμε ενέργειες (εκθέσεις τοπικών προϊόντων, site) προβολής του προϊόντος

Εγώ θα έβαζα πάνω-πάνω το θέμα αλλαγή του ονόματος του Δήμου, δημιουργία καλού μηνύματος και τον καθορισμό λατινικής γραφής των περιοχών μας.

Δεν θίξαμε θέματα όπως ενημερωτικές πινακίδες, χάρτες, μουσείο απολιθωμάτων, αποκομιδή σκουπιδιών και της Κυριακές, ελεύθερο camping και πολλά άλλα που μας καίνε.

2 σχόλια:

  1. εφόσον η κ Βαλλη είναι έμπειρη και ξέρει τι πρέπει να κάνει τόσα χρόνια που τρέχει και σαν πρόεδρος του συλλόγου της έχει καταφέρει να κάνει κάτι ?
    την Επιτροπή του Δήμου φαίνεται οτι δεν την εχει ανάγκη η δεν την εχει σε αξια ακομη δεν την γνώρισε και κριτικάρει Δημόσια.
    σε όλα ήταν αρνητική από τα αναγραφόμενα της λες και θα τα υλοποιούσαν .
    μια πρόταση μπορεί να κανει ο καθένας και η πλειοψηφία μπορεί με διάλογο να κρίνει
    ΠΟΥ ηταν οι συνάδελφοι σας επαγγελματιες ?
    Θέλετε να βαλει μονο τα χρήματα ο Δήμος, δηλαδή < εμείς> για να διαφημιστουμε για τουρισμό και εσείς απέξω από όλα , απλά να εισπράττετε
    Θέλετε περισυλλογή σκουπιδιών και την Κυριακή αλλά αυτό έχει κόστος .θα το πληρώσει η γιαγιά στη Δρυμωνα η οι επαγγελματιες . ΑΥΤΟ δεν μας το λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω διάθεση για συνεργασία, γι'αυτό άλλωστε ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση για την επιτροπή ενώ πολλοί συνάδελφοι δεν έδωσαν το παρών, και θέλω να βοηθήσω να βάλουμε κοινούς στόχους όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με τον Τουρισμό.
    Δεν προσβάλλω κανένα λέγοντας δημόσια τις απόψεις μου, οι οποίες δεν είναι απαραίτητα και σωστές.
    Είναι γόνιμο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.
    Μέσα από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων βγαίνουν οι ιδέες.
    Μαρίνα Βαλλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή