Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Δίκτυο μονοπατιών στην Δίρφυ

Στις 29 Οκτωβρίου 2014 βρεθήκαμε στην Στενή. 
Αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (βροχή-ομίχλη-σκοτάδι) κάναμε τη δίωρη διαδρομή για να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση της πρότασης ανάπτυξης Δικτύου μονοπατιών στην Εύβοια.

Άτομα από το Evia Tours και το Paths of Greece και εθελοντές από την περιοχή, για αρκετούς μήνες, περπάτησαν και κατέγραψαν τα υπάρχοντα μονοπάτια που οι παλιοί χρησιμοποιούσαν για να πάνε στα χωράφια τους, για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους, για να ενώσουν τα χωριά...


Ο Στέφανος Κούνης από Evia Tours και ο Φοίβος Τσαραβόπουλος από Paths of Greece

Το Δημαρχείο στη Άνω Στενή ζωντάνεψε με την παρουσία 40 περίπου ατόμων με ποικίλα ενδιαφέροντα (ορειβασία, πεζοπορία, αστροπαρατήρηση, καταδύσεις κά) και του τοπικού προέδρου, του Δημάρχου, του Δασάρχη.



Η Εύβοια προσφέρεται για αυτή τη μορφή του τουρισμού γιατί έχει παρθένα φύση και καταπληκτική θέα προς τον Ευβοϊκό ή το Αιγαίο ή την ενδοχώρα σε όποια κορυφή και περπατάς.

Αυτή η μορφή του τουρισμού προσελκύει άτομα που μένουν περισσότερο στον τόπο, που προστατεύουν το περιβάλλον και κυρίως που έρχονται εκτός καλοκαιρινής εποχής που κάνει ζέστη επιμηκύνοντας τη τουριστική περίοδο.


Με ελάχιστο κόστος για τις υποδομές ανοίγουμε καινούριες αγορές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου