Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Η Ένωση Ελληνικών Τουριστικών Καταλυμάτων οργάνωσε με επιτυχία την ημερίδα «Τουρισμός που δεν πληγώνει το περιβάλλον» την Πέμπτη 14 Νοεμ 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Ροβιών.

΄ Θέλαμε να κάνουμε ένα φρέσκο βήμα, να θυμηθούμε αξίες υποτιμημένες, να πάρουμε ιδέες ώστε να στοχεύσουμε –συνολικά σαν περιοχή- στον αειφόρο τουρισμό. Να μεγιστοποιήσουμε τα οικονομικά οφέλη για την τοπική κοινωνία ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. ΄
Ενημερωθήκαμε για το πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες και Green Key από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και τους κυρίους Λεωνίδα Κόλλα και Σεραφείμ Χατζησκάκη. 


Από τη Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία και την Ρούλα Τρίγκου μάθαμε για τον ορνιθοτουρισμό και για το ενδιαφέρον που υπάρχει για επίσκεψη περιοχών με σκοπό την παρακολούθηση πουλιών.

 Από τον Κίμωνα Παπαδημητρίου «ακούσαμε» την θάλασσα- θαλάσσιες περιηγήσεις με ακουστικές εμπειρίες. Ο Γιώργος Φαρφαράς μας μίλησε για το Ευρωπαϊκό δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών EuroVelo και τον ποδηλατικό τουρισμό

.Ο Λεωνίδας Μπαμπάνης για προώθηση στην Σκανδιναβία του πράσινου τουρισμού. Ο Κωνσταντίνος Τσακιρίδης αναφέρθηκε στον κολυμβητικό τουρισμό και την οργάνωση θεματικού τριημέρου στην περιοχή.


 Η Έλενα Χατζημιχάλη μας πρότεινε να θυμηθούμε το ρετσίνι και πως θα μπορούσε να γίνει κίνητρο για να έρθει κάποιος στην περιοχή μας. Τέλος ο Γιάννη Παλάντζας μας περπάτησε σε μια διαδρομή με θέμα τον λευκόλιθο.







Αν και μεγάλης διάρκειας, η εκδήλωση κράτησε το ενδιαφέρον των πάνω από 80 ακροατών μέχρι το τέλος και για αρκετή ώρα μετά σε συζητήσεις στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Ευχαριστούμε τα μέλη της Ένωσής μας για τους μεζέδες που ετοίμασαν και την Έλενα Χατζιμηχάλη για το τσάι με βότανα και ρετσίνι.

Ο σύλλογός μας κέρασε τους ομιλητές το δείπνο στην διάρκεια του οποίου συνεχίστηκαν οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις.
Την επόμενη μέρα οι ομιλητές ξεναγήθηκαν στις Ροβιές και στις υπερήλικες ελιές.


Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων διαθέτει το βίντεο της ημερίδα σε όποιον ενδιαφέρεται για τα θέματα των εισηγήσεων. Τιμή 5,00 €




1 σχόλιο:

  1. ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ
    Και ΞΕΚΙΝΑ CARIERRA στα Νότια Προάστια

    Το κέντρο δια βίου Μάθησης 2, CARIERRA Business-Computing School Γλυφάδας (μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ) είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός οργανισμός που σου προσφέρει τη δυνατότητα να σπουδάσεις Τουριστικά και Ξενοδοχειακά επαγγέλματα δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες αποκτώντας παράλληλα προοπτικές για επιτυχημένη σταδιοδρομία με διεθνείς προοοπτικές.
    Οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι και τα στελέχη του Τουρισμού συνιστούν από πλευράς σπουδαιότητας το βασικό μοχλό για την ανάπτυξη της Τουριστική Βιομηχανίας της χώρας μας, αφού είναι τα άτομα που έχουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας και της ανάπτυξης των υπηρεσιών-παροχών των επιχειρήσεων Τουρισμού.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλέπεται αύξηση του τουρισμού παγκοσμίως κατά 4,4% ετησίως, μεταξύ 2012 και 2020, υποστηρίζοντας πάνω από 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, δηλαδή 9,2% του συνόλου των θέσεων απασχόλησης, και το 9,6% του παγκόσμιου ΑΕΠ.
    Η CARIERRA Business-Computing School (ΚΔΒΜ 2) , σου προσφέρει τη δυνατότητα επαγγελματικής εξειδίκευσης σε ετήσια και ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών, με δυνατότητα παρακολούθησης πρωινών και απογευματινών τμημάτων, δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες εκπαιδευτές και παράλληλη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης σε ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών και επαγγελματικών χώρων σε όλη την Ελλάδα.

    Τα προγράμματα απευθύνονται σε επαγγελματίες ή φοιτητές του Τουριστικού και Ξενοδοχειακού κλάδου, παρέχοντας την απαραίτητη εξειδίκευση ή σε όποιον θέλει να ακολουθήσει καριέρα ως στέλεχος στην Βιομηχανία του Τουρισμού με διεθνείς προοπτικές εξέλιξης.
    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της CARIERRA Business-Computing School, www.carierra.gr, ή καλέστε στα τηλ.: 210 9640117.


    Για περισσότερες πληροφορίες :

    CARIERRA (ΚΔΒΜ2)
    Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου
    (Στάση Καράγιωργα)
    Τηλ. 2109640117 – 2109606008
    www.carierra.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή