Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Εμπρό γυναίκες

Πρόσφατα βρέθηκα σε δύο ημερίδες. Μια για την γυναικεία επιχειρηματικότητα (που είναι προτιμότερο να καθιερωθεί σαν επιχειρηματικότητα γυναικών) και μια για την πιστοποίηση ποιότητας στον οικοτουρισμό.

Στην πρώτη ακούστηκε ότι οι γυναίκες είμαστε περισσότερο επικοινωνιακές, επιχειρούμε γιατί έχουμε ένα όραμα και μέσα από το επιχειρείν θέλουμε πρώτα να προοδεύσουμε εσωτερικά σαν άνθρωποι, να είμαστε ανεξάρτητες, να αλλάξουμε κάτι στον κόσμο και τελευταίο να έχουμε οικονομικά κέρδη.Στο πάνελ πέντε γυναίκες από όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας, από τεχνολογία, διαφήμιση, εκπαίδευση, εμπόριο.


Στην ημερίδα για τον  οικοτουρισμό "περιέργως" ομιλήτριες ήταν όλες γυναίκες από τον Φορέα Διαχείρισης Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, από τον Φορέα Διαχείρισης λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, από την εταιρία 2401m Mountain Activities, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από την Ορινθολογική Εταιρία, από το Τοπικό Σύμφωνο στα Τζουμέρκα και εγώ.

Όλοι συμφωνούν ότι σε καιρό κρίσης ο άνθρωπος λειτουργεί "υπό καθεστώς πίεσης" και παράγει ιδέες, παίρνει ρίσκα, καινοτομεί.

Εμπρός λοιπόν, γυναίκες, ας προσπαθήσουμε να προσθέσουμε στην κοινωνία, στην οικολογία, στο επιχειρείν, τα δικά μας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ώστε να αρχίσει το πλεόνασμα. Όχι απαραίτητα το οικονομικό, αλλά το πλεόνασμα σε ικανοποίηση ότι κάτι άλλαξε προς το καλύτερο, πλεόνασμα σε καλή διάθεση, σε αισιοδοξία.
Μαρίνα Βαλλή

Υ.Γ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που παραβρέθηκα ήταν μόνο μία γυναίκα- η νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου