Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Καθαρισμός ακτών από Πολιτιστικό Σύλλογο και ΟμάδαΕυχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροβιών για την πρόσκληση να συμμετέχουμε στη δράση τους για τον καθορισμό των ακτών.

To Σάββατο δεν είναι κατάλληλη επιλογή ημέρας για τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, λόγω επαγγελτικών υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα δυστυχώς να μη μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στη πρόσκληση.
Οι δράσεις μας, οι εισηγήσεις μας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, η ευαισθησία και συμμετοχή μας είναι αμείωτες όλα αυτά τα χρόνια.
Όμως οι παραλίες μας είναι ατελείωτες- ευτυχώς- και όσο και να καθαρίζουμε, τα μέλη των συλλόγων, οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θα θέλαμε.

Είναι υποχρέωση όλων μας να μην σταθούμε σε συμβολικές καθαριότητες αλλά συνεχώς να φροντίζουμε το περιβάλλον μας να είναι καθαρό.

Τα σκουπίδια δεν πάνε μόνα τους στις παραλίες. Κάποιοι τ’ αφήνουμε εκεί ή τα ρίχνουμε σε ρεματιές και χείμαρρους ή τα πετάμε στη θάλασσα.

 5 Ιουνίου είναι η παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ας σκεφτεί ο καθένας από εμάς τι κάνει για να διατηρήσει το περιβάλλον καθαρό.

Που πετάνε τα παιδιά μας το άδειο μπουκάλι, που έριξα το παλιό στρώμα, γιατί δεν βάζει ο Δήμος ένα container για να μαζεύουμε τις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές για ανακύκλωση, λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός, που αφήνουν οι ψαράδες τα δίχτυα τους, γιατί αφήνουν οι κυνηγοί τα άδεια φυσίγγια στο δάσος;

Πρώτα λοιπόν να φροντίζει ο καθένας να αφήνει μόνο το αποτύπωμα των ποδιών του εκεί που κάνει μπάνιο ή πάει βόλτα και μετά όλοι μαζί να πιέσουμε το Δήμο μας να υλοποιήσει ιδέες όπως ανακύκλωση χρησιμοποιημένων λαδιών, ηλεκτρικών συσκευών, οριοθέτηση μέρους για συλλογή μπαζών, σωστή εκμετάλλευση παραλιών, ποδηλατοδρόμους και τόσα άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου