Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

η Ομάδα έγινε Ένωση

Μια Τετάρτη τον Φεβρουάριο του 2011 μαζευτήκαμε και συζητήσαμε τα υπέρ και τα κατά της ενεργοποίησης του Σωματείου που είχε ιδρυθεί πριν 10 χρόνια. Η ομάδα "Τοπική Πρωτοβουλία Ροβιών" αποφάσισε ότι καλύπτεται από το καταστατικό όπως αυτό περιγράφει τους σκοπούς της λειτουργίας του και μετά από τα τυπικά (Γενική Συνέλευση, αγορά βιβλίων, εκλογές κλπ) από τον Ιανουάριο του 2012 υπογράφει τις ενέργειές της ως Ένωση Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Λίμνης Ροβιών.

Το Σωματείο είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να γραφτεί ως μέλος και εκμεταλλεύεται ξενοδοχείο, ξενώνα, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα, κάμπινγκ και βρίσκεται στην ευρύτερη διοικητική περιφέρεια Λίμνης-Ροβιών, είναι γραμμένος στο μητρώο του Ελληνικο΄Οργανισμού Τουρισμού και έχε εφοδιαστεί με το ειδικό σήμα-άδεια λειτουργίας.

Σκοποί της Ένωσης (τρεις πρώτοι) όπως περιγράφονται στο καταστατικό είναι:

1 Η δημιουργία μεταξύ των μελών αυτής επαγγελματικής και τουριστικής συνείδησης καθώς και συνδικαλιστικής αγωγής, η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αμοιβαίας υποστήριξης και η καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού.
2 Η μελέτη, προστασία και ανάπτυξη του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή Λίμνης-Ροβιών, στην περιοχή της Εύβοιας και στην Ελλάδα γενικότερα. καθώς και η υποβολή προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς και αρχές για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.
3 Η καταπολέμηση της παραξενοδοχείας, με οποιαδήποτε μορφή και αν επιχειρείται αυτή και η εξάλειψη των παραπάνω φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού και υποβάθμιση των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου