Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Σχεδιάζοντας την Τουριστική Υπέρβαση








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Τοπικής Πρωτοβουλίας με τίτλο:
Ροβιές 2010 - Σχεδιάζοντας την τουριστική υπέρβαση.

Οι ομιλητές Θανάσης Θεοχάρης και Σπύρος Κούρκουλος, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάχθηκε το καλοκαίρι του 2009 με την συνεργασία καταλυμάτων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίες διένειμαν στους πελάτες τους ερωτηματολόγια σχετικά με την περιοχή και τις υπηρεσίες της.
Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του προσφερθέντος τουριστικού προϊόντος.Επίσεις συζητήθηκαν ποιές πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις για την αξιοποίηση των ευρημάτων αυτων। Ο κύριος Θεοχάρης μας εξήγησε τι σημαίνει μάρκετινγκ ενός προορισμού και πως εκπονούνται οι μελέτες.


Ακολούθησε η παρουσίαση του κου Γιάννη Μιχαηλίδη, η οποία εστίασε στο πως γίνεται μέσα από συνεργασίες, όπως αυτή της Πρωτοβουλίας μας, να συνδιαμορφώσουμε την φήμη της περιοχής ως τουριστικό προορισμό। Πολύ παραστατικά μας ζωγράφισε την εικόνα του τουρισμού την επομένη της εφαρμογής του προγράμματος "Καλλικράτης".

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και ανοιχτό διάλογο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ελυμνίων Κώστας Μάρκου, ο διευθυντής τουρισμού του Επιμελητηρίου Εύβοιας Ευάγγελος Αγγελής και πολλοί επιχειρηματίες και κάτοικοι απ'όλη την Βόρεια Εύβοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου