Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

...έτοιμοι για την έκθεση στην Σουηδία





Η Ένωση μετά την ημερίδα «Τουρισμός που δεν πληγώνει το περιβάλλον» είχε μερικές συναντήσεις με το γραφείο North Events που διοργανώνει την έκθεση Greece Panorama στην Στοκχόλμη της Σουηδίας 14-15 Φεβρουαρίου. Η διάθεση των μελών μας ήταν η συμμετοχή σε αυτή την έκθεση γιατί πιστεύουμε ότι είναι μια αγορά πολλά υποσχόμενη. 

Μετά την ανακοίνωση στην Αιδηψό της υπεύθυνης Τουρισμού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Κυρία Παπαθωμά ότι η Περιφέρεια και η Αντι

περιφέρεια Ευβοίας θα συμμετέχουν με περίπτερο, η Ένωση άρχισε τις ετοιμασίες.

Ετοιμάσαμε μια αφίσα και αποφασίσαμε να μην έχουμε διαφημιστικά έντυπα για να γλυτώσουμε το περιβάλλον από σκουπίδια και από άσκοπη σπατάλη φυσικού πόρου.

Δημιουργήσαμε ένα QR κώδικα που να μπορούν, αφού το σκανάρουν με το κινητό τηλέφωνο οι επισκέπτες της εκθέσεις, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα μας.

Γνωρίζοντας ότι η οσμή είναι μια δυνατή αίσθηση που μπορεί να ξυπνήσει αναμνήσεις και να βοηθήσει τις πωλήσεις, ετοιμάσαμε χιλιάδες σακουλάκια με ρίγανη που θα μοιραστούν στους επισκέπτες μαζί με την διεύθυνση του site μας.
Ελάχιστες μέρες πριν την έκθεση, η Περιφέρεια αποφάσισε να ακυρώσει την συμμετοχή της.

Εμείς οι επιχειρηματίες έχουμε ήδη κάνει έξοδα και σχέδια (κάποιοι έχουν αγοράσει και αεροπορικά εισιτήρια) και μέσω των συλλόγων μας ζητήσαμε από την Περιφέρεια να μην ακυρώσει την συμμετοχή στην συγκεκριμένη έκθεση που μας ενδιαφέρει και, αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, όπως μας ανέφεραν, να ακυρωθεί κάποια συμμετοχή σε κάποια μελλοντική έκθεση.

Δεν εισακούστηκε η πρόταση και αναρωτιόμαστε για ποιόν τελικά κλείνουν τα περίπτερα στις εκθέσεις αν όχι για τις τουριστικές επιχειρήσεις ; Ποιός γνωρίζει καλύτερα ποια αγορά έχει ενδιαφέρον και που μπορεί να «πουλήσει» καλύτερα το «προϊόν Εύβοια» οι υπάλληλοι της περιφέρειας ή οι επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής;

Η Ένωση θα συμμετέχει τελικά στην έκθεση γιατί οι συνεννοήσεις είχαν γίνει κατευθείαν με τους οργανωτές.

Η πρόταση μας και των άλλων συλλόγων της Βόρεια Εύβοιας είναι να υπάρχει ένας αντιπρόσωπος των επαγγελματιών σε κάθε έκθεση μαζί με τους υπαλλήλους της Περιφέρειας και Αντιπεριφέρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου