Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πρώτη συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

Την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου. Μετά την ανάθεση της θέσης του αντιπροέδρου στον κ Χρήστο Τζαχρήστου περάσαμε στις προτάσεις τουριστικής προβολής.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν έγινε συζήτηση αλλά ο καθένας πήρε το λόγο και ανέφερε τις απόψεις του χωρίς να σχολιάζει, να προσθέτει, να αλλάζει κάτι από τον προηγούμενο.
Ο κ. Γιάννης Στεργίου, ως πρόεδρος είπε τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος, να εκδώσει χάρτες, να εκδώσει διαφημιστικό φυλλάδιο, να διαφημίσει τον Δήμο σε περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας. Ο κ. Άγγελος Ριτσώνης είπε ότι αν δεν αναδειχτούν οι αρχαιότητες δεν μπορούμε να περιμένουμε τουρισμό. Ο κ Αντώνης Μπάρρεττ είπε μεταξύ άλλων, να διαφημίσουμε τον Δήμο στο ntrenet και μέσω εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα. Ο κ. Ψαρραδόπουλος Γιάννης είπε ότι το Επιμελητήριο Χαλκίδας έχει μοιράσει φυλλάδια με τουριστικές πληροφορίες και να φιλοξενήσουμε την εκπομπή "Κυριακή στο χωριό". Η κ Μαρία Εξάρχου είπε ότι η παραλία της Αγίας Άννα είναι παραμελημένη και γεμάτη σκουπίδια. Η κ. Ζανιάκου Κατερίνα είπε να συμφωνήσουμε να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων για να έχουμε και πιο νέους επισκέπτες στην περιοχή. Ο κ Αποστολόπουλος Νίκος είπε ότι πρέπει να αναθέσουμε σε ειδικούς την μελέτη, ανάλυση της αγοράς και αυτοί να μας κάνουν προτάσεις για την προβολή του Δήμου. Τέλος η υπογράφουσα Βαλλή Μαρίνα είπε ότι αρχίσαμε ανάποδα από το τέλος προς την αρχή ότι δεν έχουμε φροντίσει την περιοχή και θέλουμε να την προβάλλουμε και ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη Τουριστικού Marketing για την Εύβοια από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Επειδή η ώρα πέρασε τα υπόλοιπα θέματα αναφέρθηκαν επί τροχάδην. 
Η Ένωση Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχει καταθέσει τις απόψεις της όσον αφορά τους χάρτες, τη σελίδα του Δήμου στο internet, τα ερωτηματολόγια που θέλουν να εκδώσουν και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν την προβολή.

Επαναλαμβάνουμε: 

Καθαριότητα (δρόμοι, πεζοδρόμια,ρέματα,δασικοί δρόμοι, πόσιμο νερό,αποχετεύσεις)
                                
Συντήρηση του οδικού δικτύου(διαγράμμιση, ταμπέλες. οδόστρωμα, δημοτική συγκοινωνία)
                                
Έλεγχος κολυμβητικών υδάτων και χημικές τουαλέτες
                                
Έλεγχος  προσφερόμενων υπηρεσιών (ποιότητα, ωράρια, συνέπεια)
                                
Χάρτης ενημερωτικός σε κεντρικά σημεία των πόλεων (καταλύματα, εστιατόρια, μαγαζιά, αξιοθέατα)

Μαρίνα Βαλλή
                                
                               

1 σχόλιο:

  1. Παναγιώτης Σικαλίδης23 Απριλίου 2013 στις 6:58 μ.μ.

    Συμφωνώ με τις απόψεις της Ένωσης Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

    Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούν οι υπεύθυνοι του δήμου είναι ένα και μοναδικό:

    Γιατί να έλθει κάποιος στην περιοχή μας και να ξοδέψει τα χρήματα του, όταν σε κάθε γωνιά έρχεται αντιμέτωπος με άναρχη αισθητική, αφισορύπανση, καταλείψεις δρόμων και πεζοδρομίων, κλειστά καταστήματα εστίασης, παραμελημένα στοιχεία αστικού εξοπλισμού, (παγκάκια, κολώνες, πινακίδες) και τόσα άλλα;

    Οι επισκέπτες θέλουν:

    Να σιτιστούν και να διανυκτερεύσουν οικονομικά και ποιοτικά,
    να κινηθούν σε δομημένο και όμορφο αστικό περιβάλλον,
    να απολαύσουν παροχές αθλητικών, ψυχαγωγικών ή άλλων υποδομών.

    Οι θέσεις τοης ένωσης είναι σωστές και ταυτίζονται με αυτές άλλων συλλόγων. Πρέπει η περιοχή να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων προορισμών.

    Ας ξεκινήσουν απο τα βασικά:

    Καθαριότητα συνντήρηση και ανάπτυξη υποδομών,
    Ελεγχος κολυμβητικών υδάτων και χημικές τουαλέτες
    Έλεγχος προσφερόμενων υπηρεσιών
    Σημεία ενημέρωσης κοινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή