Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΒΙ.ΠΕ στο Μαντούδι; ΓΙΑΤΙ;

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών ενάντια στη δημιουργία ΒΙ.ΠΕ στο Μαντούδι, βρεθήκαμε την Παρασκευή 29/3 και συζητήσαμε τις εξελίξεις. 
Μας τρομάζει το μέγεθος του εργοστασίου που σχεδιάζει η ΤΕΡΝΑ. Μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος 1160 MW, πιθανόν η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια. Μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί εδώ. στο Μαντούδι;;;
Εδώ δεν υπάρχουν οι φυσικοί πόροι, όπως λιγνίτης ή φυσικό αέριο, δεν είναι καθόλου εύκολη η πρόσβαση (οι ντόπιοι το ζούμε καθημερινά ιδίως τώρα που έφυγαν και όλες οι υπηρεσίες για τη Χαλκίδα), δεν είναι χαρακτηρισμένη βιομηχανική περιοχή.
Μήπως ο μόνος λόγος είναι ότι εδώ οι κάτοικοι  δεν αντιδρούν;;;
Αφού δεν έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις σε ήδη εγκαταστημένες ΒΙ.ΠΕ γιατί θέλουν να δημιουργήσουν και άλλη μια και μάλιστα ιδιωτική;;
Η ίδρυση της ΒΙ.Πε αλλοιώνει εντελώς τη φυσιογνωμία της περιοχής που χαρακτηριζόταν από την εξόρυξη λευκόλιθου (ήπια όχληση), την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό( στην περιοχή της Αγίας Άννας).
Περιοχή που έχει τόσο πλούσιο κάμπο με δύο ποτάμια, ωραίες παραλίες, είναι σύνορα με περιοχή NATURA, γιατί πρέπει να γίνει βιομηχανική;


Για να δώσει θέσεις εργασίας! Δεν νομίζω πως είναι η έλλειψη εργοστασίων που μας έχει τσακίσει η ανεργία. Είναι γιατί δεν έχουμε μυαλό να εκμεταλλευτούμε το περιβάλλον. Έχουμε ποτάμια, έχουμε δάση, έχουμε θερμές πηγές, έχουμε παραλίες, απολιθώματα....Ποιό νησί συγκεντρώνει τόσα προτερήματα; Λίγο θέλουμε για να εκτιναχθεί ο τουρισμός στα ύψη. Μια καλύτερη συγκοινωνία, διαγράμμιση στους δρόμους, ευκρινείς πινακίδες, ποιότητα στις υπηρεσίες εστίασης και διαμονής και ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. Να προστατέψουμε το πόσιμο νερό, τη θάλασσα, τον αέρα για να ζήσουμε εμείς καλά αλλά και τα παιδιά μας.
Το θέμα δεν είναι να κάνουμε κάτι-οτιδήποτε για να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας, Το θέμα είναι να κάνουμε το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου