Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σεμινάριο για τα Δωρεάν εργαλεία της Google

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο ξενοδόχων Αιδηψού οργανώσαμε ένα σεμινάριο για τα δωρεάν εργαλεία της Google και πώς να τα χρησιμοποιήσouμε για την προώθηση  τουριστικών επιχειρήσεων. 


Το Σεμινάριο παρουσίασε ο Παναγιώτης Τζίνης, ιδρυτής της Google Developer Group Thessaloniki ,την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 στο χώρο του  Ξενοδοχείου Ευστράτιος στα Λ. Αιδηψού και ήταν ΔΩΡΕΑΝ.

 Στην αρχή μας έδωσε στοιχεία για το πως "ψάχνει" η μηχανή της Google, πως αξιολογεί, πως μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις στατιστικές κα.
Μας μίλησε γα την κοινότητα Google Developers και πως μπορούν να μας βοηθήσουν. Πρότεινε σαν μια ιδέα στα νέα παιδιά που ασχολούνται με προγραμματισμό να φτιάξουν μια ομάδα και εθελοντικά να προβάλουν μια εκδήλωση ή το χωριό τους. Έτσι θα βοηθήσουν το τόπο τους αλλά θα δείξουν και τη δουλειά τους. Μας έδειξε παραδείγματα από έργα τέτοιων ομάδων.

Στη συνέχεια μπήκαμε σε βαθιά νερά με κωδικούς και πως είναι τα site "από πίσω" και κάποιους μας έχασε.



Μετά το διάλειμμα ανοίξαμε τους υπολογιστές και φτιάξαμε σελίδες στο Google plus και συνδέσαμε τις επιχειρήσεις μας στο Google maps. Κάναμε απανωτές ερωτήσεις και μετά από 4 ώρες είπαμε ...
 Ἓν οἶδα ὅτι ουδὲν οἶδα (Ένα ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα) (Πλάτωνας, Απολογία Σωκράτη).

 Ο κύριος Παναγιώτης Τζίνης πρόσφερε τις γνώσεις του αφιλοκερδώς και εμείς του προσφέραμε φιλοξενία, βόλτα στις Ροβιές και Λίμνη και spa στην Αιδηψό.



Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία να είμαστε πάλι μαθητές, να καθόμαστε δίπλα-δίπλα, να μοιραζόμαστε ότι καταλάβαμε. Και όπως πάντα το διάλειμμα ήταν εξ ίσου ενδιαφέρον αφού βρήκαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να ετοιμάσουμε την επόμενη συνεργασία. 


Mπορούμε να οργανώσουμε ένα επόμενο workshop πιο "ιδιωτικό", δηλαδή με ατομικές συναντήσεις των 45 λεπτών ή να καλέσουμε καμιά 10αρια προγραμματιστές που εθελοντικά ή με ένα πολύ μικρό αντίτιμο, θα κοιτάξουν και θα σουλουπώσουν τα  site μας  σύμφωνα με τον τρόπο που αξιολογεί η Google. Εμείς θα προσφέρουμε τη φιλοξενία.
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου