Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Η συμμετοχή μας στην έκθεση Grekland Panorama Σουηδία 13-15 Φεβ 2015

από Μαρίνα Βαλλή 
Πως να περιγράψω εντυπώσεις τριών ημερών όταν είναι η πρώτη φορά που εκπροσωπώ τον σύλλογο μας σε έκθεση στο εξωτερικό;


Χρόνια προετοιμαζόμαστε.
Πρώτα φροντίσαμε τις υπηρεσίες μας να είναι πολύ καλές (ενημερωτικές εκδηλώσεις και εκπαίδευση), μετά μελετήσαμε και καταστρώσαμε ένα σχέδιο marketing, στη συνέχεια δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα μας www.enjoyevia.com, και σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα www.facebook.com/enjoyevia , http://enjoyevia.blogspot.gr/ και τέλος σχεδιάζουμε και υλοποιούμε σιγά-σιγά υλικό προβολής (αφίσα, εικονική πραγματικότητα, φάκελλο για  δημοσιογράφους κα).
Πέρσυ μας εκπροσώπισε ένας εθελοντής (πελάτης που σπουδάζει στην Σουηδία) και  ο Χάρης και Στράτος Ασλάνης από το Altamar hotel.
Εφέτος πήγα εγώ με την Αργίνη Βαλλή.



Ακολουθώντας το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε αναλυτικά στην Γ.Συνέλευση στις 14 Νοεμ 2014 και αφού προηγουμένως είχαμε αναλύσει το προφίλ του Σκανδιναβού επισκέπτη, δηλώσαμε συμμετοχή στην έκθεση στην Στοκχόλμη. 
 
Τα οικονομικά του συλλόγου δεν επιτρέπουν  περισσότερες από μια ενέργειες κάθε χρόνο γιαύτο είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις μας και συνεπείς στον σχεδιασμό που αποφασίσαμε και στην ταυτότητα που θέλουμε να δώσουμε στην περιοχή.
Η αφίσα, το site, οι φωτογραφίες, η παρουσίαση όλα στοχεύουν να αναδείξουν την φυσική ομορφιά, το καθαρό περιβάλλον.

Ναι , υπάρχουν πολλές περιοχές στην Ελλάδα με τα ίδια χαρακτηριστικά γιαυτό πρέπει να προσπαθήσουμε  να βρούμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι οι άνθρωποι και η ζεστή φιλοξενία μας.


Αυτό μεταφέραμε στην Σκανδιναβία. Με χαμόγελο και με ένα δωράκι υποδεχόμασταν τους επισκέπτες. Είχαμε ετοιμάσει 1000 σακουλάκια με ρίγανη. Παίρνοντας τα μαζί τους, μετάφεραν την Εύβοια σπίτι τους. Με την μυρωδιά και με το ταμπελάκι που είχε τη διεύθυνση του site.

Χρόνια τώρα προτείνουμε στην Περιφέρεια, στην Νομαρχία Ευβοίας, σε Δημάρχους που ξοδεύουν ένα σωρό λεφτά σε έντυπα και συμμετοχές σε εκθέσεις να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία . Να ζητήσουμε από νέους σε ηλικία ανθρώπους να δημιουργήσουν με φαντασία υλικό προβολής ώστε να εντυπωσιάσουμε.

Εμείς το κάναμε πράξη.

Προγραμματιστές της Google μας έφτιαξαν μια εφαρμογή στο κινητό που σε "ταξιδεύει" στις παραλίες, τα μονοπάτια, στα αξιοθέατα.
Ο θεατής δεν είναι παθητικός. Διαλέγει τι θα δει ,πόση ώρα, τι θα δει μετά, από ποια μεριά. Είναι στο κέντρο μιας σφαίρας και ακούει και βλέπει τρισδιάστατα. Ζει μια εικονική πραγματικότητα.

Ο κόσμος ερχόταν στο περίπτερο της έκθεσης μυρίζοντας από μακριά τη ρίγανη. Αφού τους τη προσφέραμε και εξηγούσαμε ότι είναι από τα βουνά της Εύβοιας, ερχόταν η ερώτηση που μας πλήγωνε.
Εύβοια ;;; Τι είναι, που είναι, δεν το έχω ξανακούσει.

Στο χάρτη λοιπόν για λίγο μάθημα γεωγραφίας και μετά... Θέλετε να πάτε εκεί τώρα;; Ποιός θα απαντούσε όχι. Με το Google Cardboad και την εφαρμογή μας, "πετούσαν" στην Εύβοια. Άνοιγαν τα μάτια διάπλατα και από το στόμα έβγαιναν επιφωνήματα....και έτσι σταματούσε η κίνηση μπροστά από το περίπτερο Enjoy Evia.

Ήμασταν τρία άτομα (συνεχώς μαζί μας και ένας από τους προγραμματιστές της Google) και δεν προλαβαίναμε να μιλήσουμε με όλους που σταματούσαν.
Την ίδια παρουσίαση από την Εύβοια προβάλανε και από το περίπτερό τους στην έκθεση οι Googe Developers με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να "ταξιδεύουν" για την  Εύβοια από δύο σημεία της έκθεσης.
Συμμετείχαμε και στις παράλληλες εκδηλώσεις για τον εναλλακτικό τουρισμό, για την πιστοποίηση Green Key,για τη διαχείριση απορριμμάτων, για Housekeeping.



Έκανα επαφές με τουριστικούς πράκτορες. Αντιμετώπισα την πραγματικότητα (δυσκολία στην πρόσβαση, άγνωστο νησί, δεν είχαμε ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών). Γνώρισα συν-εκθέτες και σημείωσα πολλές προτάσεις και ιδέες.
Έχουμε πολλή δουλειά και πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε για παράδειγμα την Κρήτη που είχε καταλάβει το μισό μέρος της έκθεσης.


Χρειαζόμαστε συναδέλφους και εθελοντές να μοιραστούμε τη δουλειά.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στις 5 μμ στον ξενώνα ελαιώνα θα παρουσιάσουμε σε δημοσιογράφους, συναδέλφους και σε όποιο άλλον ενδιαφέρετε την εφαρμογή GVR EVIA Edition.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου